2020-01-04 81 views
今日入咗荃灣做嘢,做完野諗住那林食少少野就快啲返屋企繼續做野。見到呢度有間叫做麻辣串串香,又有酸辣粉、麻辣燙同埋串燒食。我哋心大心細最後決定所有嘢都試吓#麻辣燙 🍜都幾大碗,有得揀辣到度😜揀咗BB辣🌶️香口惹味。最特別之處佢有得揀「魚麵🐠」喜歡彈牙口感都不能錯過。#酸辣粉 🍜$24價錢好抵,叫咗少辣🌶️已經好入味。當然我都係揀咗紅薯粉做麵底,同大陸一樣個味道好香而且好重,酸酸辣辣好開胃。我另外加咗餸,大約$6-$10(蘿蔔、豬潤、同埋炸魚皮)炸魚皮係分開上,放入湯既時候滋滋聲,蘿蔔清甜冇渣。另外我地點左幾款串燒🍢.#豬豚腩 🐖$24豬肉唔會過韌,肉質鬆軟而且油香味十足。.#蒜香焗沙白 $45勁香蒜蓉味,沙白無沙,食落啖啖肉又鮮甜🥘再配埋蒜蓉粉絲底!讚👍🏻.#蟶子皇 $35蟶子肉吃起來不算韌,仍然爽口,尚算鮮甜,吃得夠爽快!

#麻辣燙 🍜

#酸辣粉 🍜$24

另外我地點左幾款串燒🍢
#豬豚腩 🐖$24
豬肉唔會過韌,肉質鬆軟而且油香味十足。

#蒜香焗沙白 $45

#蟶子皇 $35
蟶子肉吃起來不算韌,仍然爽口,尚算鮮甜,吃得夠爽快!