2017-08-25 129 views
去茶樓飲早茶同下午茶 就試得多 今日呢個創新嘅嘗試 飲夜茶餐廳開早上十點 晚上凌晨兩點關門 隨時隨地 都可以食到中式點心 嘆番杯中國靚茶同朋友兩個人 點咗好多款點心 埋單價都係158蚊 每位茶價三蚊 真心抵食先洗下啲餐具 先食得安心又放心老火精選靚湯 不含味精 真材實料 昆布海草大山地煲豬骨 飲完喉嚨好舒服籠太子蝦餃皇 可選兩粒或四粒 蝦餃皮薄餡靚 外皮彈牙 晶瑩通透 餡料份量足 非常飽滿原隻鮑魚燒賣 極度奢華 價錢大眾化 鮑魚炆得好林 豬肉餡料唔嚡口棉花雞 魚肚就好似一舊海綿 吸收咗雞 冬菇嘅香味 入口有爆汁嘅感覺翡翠帶子腸 有六件 每件入面都有帶子肉 清甜而且彈牙 腸粉入口滑溜 而且有彈性餐廳唔係一般嘅傳統大酒樓 裝修係cafe風格 帶點時尚 點心卻充滿驚喜 食物質素唔會輸蝕大酒樓
去茶樓飲早茶同下午茶 就試得多 今日呢個創新嘅嘗試 飲夜茶

先洗下啲餐具 先食得安心又放心