2017-09-20
夜晚黑要留係公司做野,其實都真係幾辛苦!T。T今晚就係咁,輪到我同另一位同事留係公司做野。唔知點解,勞碌完一輪之後,一到半夜,就會覺得公司D冷氣真係特別凍,係又凍、又餓、又攰既情況下,就算D人講夜晚食野會致肥都好,我都會覺得係呢個時候一定要食返D野黎補充返D體力,順便提下神,咁先可以繼續趕工。係今晚,我同事就喺我好攰、好餓、好眼訓既時候,同我講佢返公司之前買咗呢個芝士蛋糕,打算一齊食!正~相比起其他蛋糕店,呢個蛋糕盒其實都幾特別。不過我份人粗魯咗少少,打開個盒既時候,一野就整爛咗少少。拎咗個芝士蛋糕出黎,見到上面個印,個大叔光頭得黎有幾根頭髮,帶住廚師帽又帶埋副眼鏡,塊面圓碌碌,真係好可愛啊!我又黎切蛋糕啦!切俾親愛既同事們,我好用心切,切出黎都好靚。之前食過好多唔同既蛋糕,有輕芝士蛋糕﹐食落去好輕、好soft,又試過買D細細個既cheesecake,開頭仲擔心咁細個會唔夠食,點知個蛋糕好實,細細個就啱啦!但係今次呢個芝士蛋糕真係介乎兩者中間,一定唔係之前食嗰D咁實既,又唔係D好soft既,軟硬適中。食落仲有淡淡既芝士味,唔錯喎!感覺唔係太heavy,所以再食多一件。同事話呢間鋪之前新
芝士蛋糕
感覺唔係太heavy,所以再食多一件。
同事話呢間鋪之前新開排哂長龍,今日見冇咩人,所以特登買黎試下,其實$69個都值得買黎試下既。