2014-07-22 3790 views
昨晚跟日文班既舊同學在2/3 Dolci 臨收舖前一刻衝入去食甜品, 哈哈8:30收舖對於我們來說實在太早了.入內只餘下少量款式蛋糕選擇.  最後點了Caramel Chiffon Cake 及開心果雪糕Caramel Chiffon Cake 比較淡口, 蛋糕面是焦糖味既cream, 裡面係好soft 既sponge cake. 至於開心果雪糕非常好食, 好rich & creamy, 不太甜, 每一口都有濃濃既開心果味, 雪糕的溫度亦調較得剛好, 吃的時候雪糕不會太硬 臨走前, 心郁郁, 再買多5件蛋糕蛋糕給家人分享, 哈哈!唔記得D蛋糕咩名堂, 只是想點唔同顏色既蛋糕給家人開心下.  由於外買的我無食, 不能評份, 唯有去多幾次再食過....

臨走前, 心郁郁, 再買多5件蛋糕蛋糕給家人分享, 哈哈!

2014-07-21