2019-05-08 1580 views
去完泰國返黎就緊係要打個邊爐啦,由於朋友收工夜,所以去到餐廳已經係夜晚10點,餐廳嘅營業時間去到凌晨三點,好適合一班夜收工而又想同三五知己去食飯飲返杯既朋友餐廳有2層, 上層比較適合人多既朋友, 而下層主要係2-4人既座位, 都坐得幾舒服坐低之後店員就會放低醬料, 店員話呢度既XO醬係自家製架, 我地試過都幾好食, 幾香口, 而且仲脆卜卜架, 唔算好辣除左打邊爐既鍋底同配料之外, 仲有餐前小食可以叫, 順帶一提如果FACEBOOK LIKE同分享餐廳既專頁仲會送一客指定小食, 每日唔同, 可以同餐廳查詢返, 而今日送既小食係青瓜雲耳另外我地仲點左一個店員向我地介紹既小食, 就係蟹籽墨魚油炸鬼,上菜既時候仲以為係腐皮壽司,墨魚肉釀左落油炸鬼度,油炸鬼新鮮炸出黎,熱辣辣脆卜卜,墨魚滑仲有墨魚粒,唔會有油益味,冇推介錯湯底既選擇都幾多, 最後比魚湯海鮮鍋吸引左個湯黎到緊係要飲頭啖湯, 個湯底好香好濃, 一D都唔腥個鍋底都好足料架, 海有6-8隻大蜆, 3隻蝦, 3隻小元貝, 仲有隻蟹添, 除左海鮮, 仲有蘿蔔, 冬菇, 雞肶菇, 木耳..好豐富打邊度又點少得牛肉,我個人好推介呢度嘅霜降牛肉粒

醬料

蟹子墨魚油炸鬼
湯底既選擇都幾多, 最後比魚湯海鮮鍋吸引左
個湯黎到緊係要飲頭啖湯, 個湯底好香好濃, 一D都唔腥
魚湯海鮮鍋

打邊度又點少得牛肉,我個人好推介呢度嘅霜降牛肉粒,脂肪同埋肉嘅比例啱啱好,食落去牛味香濃,而且都幾抵食,$128份量都好多
霜降手切肥牛粒

另外仲叫咗個水餃,每一粒都好飽滿,味道都唔錯
鳳城水餃

2019-05-07