2021-12-30
店舖門面有啲窄,大約只有10多個位,但係衛生情況睇落覺得都OK嘅。叫咗一碗狗仔粉,一碗鴨絲翅,再加一個大雜燴走豬皮。個狗仔粉好食呀,整得好夠味,鹹鹹地,應該用咗啲材料去到煲,所以剩係得狗仔粉嘅情況下,整體鹹味都足夠,都夠香。不過就咁一碗粉收$33 都唔平!鴨絲翅非常之足料,杰到不得了,食咗半碗都好飽,佢鹹味都足夠。但係我都係覺得食呢類似要落少少酸味嘅醋,可惜佢冇; 同埋如果冇咁杰會好D 大雜燴走豬皮加千味醬,走辣,因為唔太食得辣。 雖然冇咗辣,但係呢碗野都十分之香惹味,因為佢嘅千味醬真係好香,佢係甜甜地,入邊有好豐富好濃郁嘅味道,但係我覺得感覺上係有輕微嘅辣到,令到整體好香好惹味。本身佢嘅豬腸同埋豬肚都整得夠淋,再加上好惹味嘅醬汁,整體好好食!蘿蔔再加千味醬又係好食啦,不過如果可以再淋啲就更好!
叫咗一碗狗仔粉,一碗鴨絲翅,再加一個大雜燴走豬皮。
不過就咁一碗粉收$33 都唔平!