2019-07-03 566 views
係銅鑼灣行街,經過見到呢間小店好似唔錯,所以入去試試 地方雖然唔大,但佈置得幾有心思,有少少民族feel講真香港雲南米線開到成行成列,米線真係食唔少,但講到貴州野真係少食,以前好似冇食過咁濟,所以見到佢主打貴州菜覺得好特別 不過硏究左餐牌一陣,都唔知點咩好,店員主動推薦左兩個主打招牌菜,話必試,因為朋友唔係好食得辣,所以點左一個清湯,一個bb辣,齊齊share 首先第一個係清湯牛肉粉($66),d 牛肉幾諗幾好食,湯都清清地,不過面略嫌有小小lum,如果硬身小小應該更惹味,不過朋友就好欣賞呢種軟面,各人有各人喜好啦 第二個係辣雞涼拌麵($66),相比之下更得我心D拌麵真心正,辣得岩岩好,而且真係好香口,雞肉都整得好出色完全清哂成碟野飲方面梗係要叫d出面飲唔到既野啦,例如苗鄕苦丁茶,我地要左一杯熱一杯凍,一樣咁好飲,我同朋友都一試愛上,好有茶味,又唔會話好苦,個味都幾特別,推薦配上小小辣既麵簡直絕配另外要讚一讚呢度既服務態度,員工幾親切,見我地未食完就飲哂,個姐姐仲幫我地加茶如果經過銅鑼灣lee garden 附近,記得試下啦,保證有驚喜!個人最推薦辣雞拌麵同苦丁菜~
係銅鑼灣行街,經過見到呢間小店好似唔錯,所以入去試試
地方雖然唔大,但佈置得幾有心思,有少少民族feel

第二個係辣雞涼拌麵($66),相比之下更得我心
D拌麵真心正,辣得岩岩好,而且真係好香口,雞肉都整得好出色
完全清哂成碟
配上小小辣既麵簡直絕配

2019-07-03
$66 (Lunch)
  • 辣雞拌麵