2021-04-16 153 views
一間位於大圍嘅屋村小店咧間cafe嘅位置其實比較偏僻唔係話好易穩到miss咗個路口就會行錯路😂咧間cafe嘅價錢5算太貴最梗要係食物嘅質素都幾高同埋我覺得咧到好適合同朋友嚟Chill一個下午絕對不是難事 -French Omelette Brioche - ( $92 )法式蛋卷 配 布里歐麵包蛋卷做到好厚身同埋餡料都好足🤩食到入面有羽衣甘藍,煙肉粒同車厘茄另外蛋卷面就有Ricotta Cheese整體嘅感覺食落剛剛好唔會話好咸或好”流”然後張蛋卷夾埋有烘過嘅麵包簡直係絕配食完蛋卷之後再食埋旁邊嘅salad就剛剛好了個salad係酸酸甜甜可以舒緩到嗰個飽肚感- Cheese Latte - ( $45 )咧個對於我嚟講就有少少失望嘅可能係我5太中意飲latte吧同埋飲落芝士味不太重但係咧杯嘢嚟到嘅時候係好吸引嘅無論係視覺上定係感觀上芝士同咖啡嘅層次分明最近我試過撈渾杯嘢嚟飲但就覺得好苦- Hand Drip Coffee - ( $65 )有一陣陣嘅果酸味整體方面都好好沖得夠厚身同埋飲落去好滑After taste咧講就有d甘香絕對好過杯latte🤣
一間位於大圍嘅屋村小店
Chill一個下午絕對不是難事

法式蛋卷 配 布里歐麵包
蛋卷做到好厚身
同埋餡料都好足🤩
食到入面有羽衣甘藍,煙肉粒同車厘茄
另外蛋卷面就有Ricotta Cheese
整體嘅感覺食落剛剛好
唔會話好咸或好”流”
然後張蛋卷夾埋有烘過嘅麵包
簡直係絕配
食完蛋卷之後再食埋旁邊嘅salad就剛剛好了
個salad係酸酸甜甜
可以舒緩到嗰個飽肚感
- Cheese Latte - ( $45 )

咧個對於我嚟講就有少少失望嘅
可能係我5太中意飲latte吧
同埋飲落芝士味不太重
但係咧杯嘢嚟到嘅時候係好吸引嘅
無論係視覺上定係感觀上
芝士同咖啡嘅層次分明
最近我試過撈渾杯嘢嚟飲
但就覺得好苦
- Hand Drip Coffee - ( $65 )

有一陣陣嘅果酸味
整體方面都好好