前排見新都城二期開咗間新野,係食上海野。呢一日就約咗個friend嚟食Tea。鋪面唔算大,不過都唔算太迫。先唔講嘢食好唔好食,第一個感覺就係經理同埋啲員工都好有禮貌,服務態度真係好好,對於我來講淨係呢點都加100分。疫情期間,仲好貼心咁預備左口罩套俾我哋。睇吓個Menu真係嚇親人,個tea都係$30-40。老實講,出面食個茶餐廳都唔止呢個價,仲要係商場鋪。咁我就滿心歡喜嗌左T2四川擔擔麵+T8堅信號生煎包+孜然雞中翼,再加配左兩個小食,一個紅油抄手同一個迷你蟲草花雲吞雞。個人覺得最好食係隻雞翼,又香又脆(心心眼),值得再戰。個生煎包都不錯,個底夠脆,入邊又鎖住到啲汁。另外個擔擔麵份量非常之大,同一個lunch冇分別,大家真係唔好當佢係一個Tea咁簡單...真係會好飽。味道方面都係正常水準,個湯底唔會太多人太膩,亦都冇乜味精。而呢個雲吞雞個白胡椒味略嫌太重不過整體係幾好,又幾夠料,隻雞鎚個size同嗌個隻雞翼一樣大!個人比較喜歡食辣野,平時都食得幾辣,所以覺得個紅油抄手個辣平較淡。換過角度諗,其實都幾適合唔食得辣嘅人去試lmao。btw 下午茶餐仲有送嘢飲,杯豆漿都唔錯又夠大杯!兩個下午
鋪面唔算大,不過都唔算太迫。

btw 下午茶餐仲有送嘢飲,杯豆漿都唔錯又夠大杯!

兩個下午茶餐埋單$100有找,抵到不行!
2020-11-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • 堅信號生煎包
  • 孜然雞中翼