2022-07-30
今日嚟staycation,天氣太熱,喺唔想離開酒店嘅情況下,就去咗意廊食lunch。侍應安排咗喺餐廳靠窗嘅位置俾我地,望出出面勁好天,人都開胃啲呢度嘅lunch menu都算多選擇,阿女就要咗卡邦尼意粉爸爸就要咗美國安格斯肉眼,而我就揀咗黑毛豬鞍。而且仲叫咗個Margarita Pizza 一齊share 食添!卡邦尼意粉係阿女嘅最愛,依到嘅意粉醬汁好 creamy 味道都夠濃郁。份量唔算太大所以阿女食啱啱好!爸爸嘅肉眼都唔錯,不過就有少少overcooked,而我嘅黑毛豬鞍就好出色喇,肉質嫩滑,容易入口,所以極速食晒。最後就係Pizza啦,餡料都算多,入口酸酸嘅,阿女就唔太鍾意,但爸爸同我都幾滿意。大熱天時食啲酸嘢特別舒服😌每個lunch set都包一個餐包、甘荀南瓜湯、同埋一杯餐飲。最後食到我哋攬住個肚走!酒店餐廳嚟講,唔洗$200就食到中上級嘅西餐,真係算超值㗎!