2018-07-26
最近呢間小店都幾多朋友推薦作為荃葵人既我咁近好西又點可以唔食返個好西呢?位於河背街既爆丼丼都唔算難搵就係寶石大廈同楊屋道街市附近晚市6點先開,我地早左到都見到有唔少人慕名而黎係門口等開門令我更加期待==============================味增湯普普通通,有少少酒精味,證明唔太靚安格斯牛肉鵝肝丼($108)極力推薦牛肉入口即溶,啖啖油脂香鵝肝唔會有騷味,但有鵝肝本身獨有既香氣個汁夠惹味又唔會太咸美中不足既係D飯略硬同用料稍為參差博多叉燒拉麵($58)湯底既醬油味道唔錯但油脂略為不足叉燒大大件,仲要有三塊滿足感UP!麵身都太淋煮耐左有改進空間小知識:正宗既博多拉麵湯底係用豬骨長時間熬成,咁就可以溶左骨頭入面既明膠,口感會好似飲牛奶咁,而且每一啖都會好感受到佢既油脂、豬肉同醬油既味道。另外麵身都會較幼,而且可以比客人選擇硬度。(但呢間店就冇得揀)芝麻雞翼($38)炸得都幾香脆但係入面唔夠嫩另外推薦大家落七味粉增加風味蟹棒玉子燒($58)呢個最有驚喜原本以為只會平平無奇但係佢所用既蛋比我想像中靚,唔會有蛋腥味而且醬汁都夠惹味最重要係上面鋪住滿滿既蟹子令人未食已經流晒口水==
咁近好西又點可以唔食返個好西呢?
位於河背街既爆丼丼都唔算難搵
就係寶石大廈同楊屋道街市附近 晚市6點先開,我地早左到
都見到有唔少人慕名而黎係門口等開門
令我更加期待
普普通通,有少少酒精味,證明唔太靚
安格斯牛肉鵝肝丼($108)
極力推薦
牛肉入口即溶,啖啖油脂香
鵝肝唔會有騷味,但有鵝肝本身獨有既香氣
個汁夠惹味又唔會太咸
美中不足既係D飯略硬同用料稍為參差
博多叉燒拉麵($58)
湯底既醬油味道唔錯
但油脂略為不足 叉燒大大件,仲要有三塊
滿足感UP!
麵身都太淋煮耐左
有改進空間
芝麻雞翼($38)
炸得都幾香脆
但係入面唔夠嫩
另外推薦大家落七味粉增加風味
蟹棒玉子燒($58)
呢個最有驚喜
原本以為只會平平無奇
但係佢所用既蛋比我想像中靚,唔會有蛋腥味
而且醬汁都夠惹味
最重要係上面鋪住滿滿既蟹子
令人未食已經流晒口水
小店黎講,呢間味道算係幾好
特別係佢個牛肉飯好令人回味
而且價錢都唔係貴,兩個人食咁多野都只係$288