2019-09-18
好耐無食過炒野同大排檔,今晚特登約左鐘意飲啤酒既朋友一齊傾計食d小菜。呢間橋底辣蟹都幾出名,但一直都無試過,今晚就bk左試試佢。一入去見到有個屏風擋住,幾有隱私度,而佢既裝修都相當有氣派,掛滿紅燈籠,好有中國特色,如果係遊客黎一定會好岩打卡。我地今晚決定豁出去,要飲飽食醉。首先,我地叫左招牌燒腩仔,份量都幾多,個皮卜卜脆,而且肥瘦得宜,配埋芥辣幾惹味。既然有青島啤酒,我地試埋脆皮牛坑腩,佢果然夠鬆脆,用黎送啤酒就剛剛好,但略嫌乾身,如果多d肉汁更好。仲有辣酒煮花螺,辣辣地一啖螺肉,一啖啤酒真係好麻甩好正。另外,我地驚太heavy,所以叫左個蠔仔窩飯同勝瓜浸花甲。份量都十足,蠔仔夠鮮味,而勝瓜亦好甜,中和煎炸野既油膩。總括黎講,呢間橋底辣蟹作為小菜食海鮮相當不俗,岩曬邊飲酒邊食小菜吹水。
我地今晚決定豁出去,要飲飽食醉。
既然有青島啤酒,我地試埋脆皮牛坑腩,佢果然夠鬆脆,用黎送啤酒就剛剛好,但略嫌乾身,如果多d肉汁更好。 仲有辣酒煮花螺,辣辣地一啖螺肉,一啖啤酒真係好麻甩好正。