2019-06-05 42 views
7點黎到已經有幾枱食整 蒸起海鮮味好香首先揀左4款海鮮同粥底 之後就上左熱辣辣既乳鴿 好香 望落脂肪層好少 肉質好嫩 連骨位好易就咬開首先蒸既係每人一份既蜆 都大隻 同有咸咸地海水味桶蠔有半隻手掌大 而且好厚身 用左薑蔥一齊蒸 就咁食甜甜地好新鮮 自己再加芫茜一齊食都好夾龍躉大細不一 但都厚身 皮好厚好滑 肉質都嫩 大元貝同象拔蚌一齊蒸 元貝好鮮甜好嫩 加上好多蒜蓉 鋪底粉絲吸晒汁同味非常好食 我本身麻麻象拔蚌 佢冇元貝咁多汁所以粉絲冇咁香 不過爽口 份量都多 食完海鮮已經非常滿足 如果依個價錢食多兩款海鮮冇任食其他野就正 任食之中比較推介幾樣手剁鮮蝦丸 - 彈牙 手切和牛肉/和牛粒 - 牛肉蒸分半鐘廢食得 唔算嫩但好重牛味 和牛粒就要蒸耐d 好嫩同多肉汁瑤柱鮮淮山粥最後食粥 因為蒸左雞好多雞油 呀姨好細心不起晒d油 只係蒸左5樣海鮮 比起其他蒸全海鮮既粥底冇咁甜 但瑤柱味都出 而且個粥好綿 份量好多 每人頂盡兩碗 呀姨主動俾左膠盒我地裝走 話咁靚既粥唔好晒 支持環保好好呀!

7點黎到已經有幾枱食整 蒸起海鮮味好香

首先蒸既係每人一份既蜆 都大隻 同有咸咸地海水味

桶蠔

龍躉
大細不一 但都厚身 皮好厚好滑 肉質都嫩

大元貝同象拔蚌一齊蒸

手剁鮮蝦丸 - 彈牙

瑤柱鮮淮山粥
$300 (Dinner)