有段時間身邊好多朋友都去咗Tiffany & Co.嘅cafe食港女tea,全因佢哋嘅主色tiffany blue真係好靚好打卡able😍趁係10月去有生日優惠,叫咗3-courses套餐,有blue box cake送之外,仲可以去Tiffany & Co. 旗艦店參與導覽體驗!☺️賣相十分精緻,但份量唔多,上面隻蝦都有幾啖肉食😂下面係用蝦加豆奶煮成嘅濃汁,腐竹本身都幾香豆味,搭配埋個濃汁一齊食又更有層次~😋帶子煎到微焦keep住咁鮮嫩🤤甘筍sauce唔會有草青味,反而有陣甜味出咗嚟~椰菜花煮成嘅奶白色濃湯,以為佢好濃味,意外地偏淡,配左一塊parma ham,輕輕咁多咗啲鹹味調一調味🤏🏻清澈嘅雞湯居然濃味過上面個濃湯😳佢個小雲吞有驚喜呀❗️以為咁細粒,食咗都唔覺有味,一咬開鴨肝嘅香味係口入面爆發😳!主要係俾佢嘅雲朵雞蛋吸引咗🤓雲朵部分係蛋白嚟,打起咗啲蛋白再焗到佢外表有微微金黃色,食落有啲似棉花糖咁入口即溶🤩另外成個set配有牛油多士、豬肉腸、牛油果、蕃茄、薯仔、白蘑菇同蘆筍,蔬果用料新鮮,唔洗太多嘅調味料都覺得唔錯食😋黑毛豬扒煎到粉嫩顏色,肉質完全唔會韌,上面有甜椒碎同粉紅胡椒粒,多
鮮蝦配千層腐竹
香煎脆米北海道帶子
椰菜花濃湯
法式清雞湯配鴨肝小雲吞
紐約早餐
山椒香煎西班牙伊比利亞黑毛豬扒
黑毛豬扒煎到粉嫩顏色,肉質完全唔會韌,上面有甜椒碎同粉紅胡椒粒,多咗陣甜味同果香味,仲有西梅mix埋,甜甜酸酸咁十分醒胃~😆
Mini  Blue  Box  Cake
個蛋糕靚到唔捨得切開佢~入面原來係水蜜桃做內餡嘅mousse cake,整體唔會太甜,好fresh嘅感覺🌱
Latte
1986 views