2019-10-27
我最鍾意嘅顏色就係Tiffany Blue,所以一知道Tiffany喺香港開咗cafe,即刻約個friend去食lunch。我哋係約星期六去,喺個app度冇得book嗰日,所以我哋12:45左右去排隊,13:05左右入得,都唔使排太耐。但下晝1:00之後就開始多人,因為tea set 2pm所以都多人排。首先見到全枱都係Tiffany嘅餐具已經好開心,真係好靚!😍😍😍我哋見好多人有點Statement Blue cocktail,我哋當然都要點一杯試吓。上枱嘅時候杯入邊係一個藍色棉花糖波波,侍應將cocktail倒落杯,溶咗個棉花波波,就變成一杯好靚嘅藍色cocktail。杯cocktail 入口甜甜地,啱晒女仔飲。💙 食物方面佢哋有供應brunch同lunch,主菜二百幾蚊起,我哋都有叫侍應介紹一啲菜式俾我哋。最後我地點左一個New York Breakfast,一碟蕃紅花燉飯同埋一件New York cheesecake。New York Breakfast 有雲朵蛋、豬肉腸、蘑菇、蕃茄、蘆筍、薯仔粒粒同埋多士,好好食。😋蕃紅花燉飯賣相好精緻,個汁好creamy。👍🏻New Yor
蕃紅花燉飯賣相好精緻,個汁好creamy。👍🏻
New York cheesecake 好滑溜,點埋passion fruit jam 好正。🥰
我哋2:30pm就要交枱,侍應服務都好好,一定會再去幫襯。