2023-04-15 1161 views
公司飯局,一行人4大人4小朋友,一早經OpenRice訂位,再飯局前早三日到餐廳叫經理寫定餐牌,經理仲幫我waive咗開瓶費-芥末東北雲耳-金條蘿蔔-糖心皮蛋酸子薑-蓬萊素雞-龍袍烤豬髀-龍雞湯泡花膠 x 8-潤燒妙齡鴿-上湯冰菜-龍袍西施泡飯-沙巴老虎蝦 x 8-新疆棗皇糕因為疫情關係,我確實無嚟龍袍3年,夥計都唔同晒,但裝修依然富麗堂皇,不過食物就出事,首先一早寫定餐牌佢都可以話無金條蘿蔔、無冰菜、無泡飯,冰菜轉菜心,泡飯轉炒飯,最後個新疆棗皇榚仲要無上。全晚成個大廳仲要得4個夥計,見佢哋忙到一腳踏,我要追佢哋上菜都要等佢哋得閒先追到。3年無嚟,只可以講禁晚市,四人一枱等限聚措施真係玩死飲食業。
-芥末東北雲耳
-金條蘿蔔