2020-09-30 327 views
約咗朋友食lunch,撞啱親戚有要事,臨時將表姨甥女暫託於我,所以只好帶多個小朋友赴約🤷🏻‍♀️好在朋友唔介意,仲即刻幫手搵咗間啱晒小朋友嘅Cafe😌😌Cafe有好多唔同嘅玩意,有足球機、懷舊電子遊戲機、board games、機械人模型、漫畫及玩具等,仲有小朋友最鍾意嘅小動物,真係大人細路都總會有樣嘢啱玩👍🏻飾櫃內嘅機械人款式多不勝數,店員透露老板自年少已開始儲機械人,店內所有機械人都係歷年嘅珍藏,有好多款式都已經年代久遠,最啱機械人發燒友朝聖👍🏻Cafe老板亦係漫畫迷,除咗出版過漫畫「小薯先生」外,亦收藏咗唔少漫畫,當中有我兒時必睇嘅「蠟筆小新」,我都忍唔住拎返本睇睇回味吓😆表姨甥女一時就玩玩具,一時就同啲小動物玩,已經無我嘅存在價值😆我就可以好輕鬆咁同朋友一邊吹水一邊食lunch:🍖醬燒BB豬仔全骨配鋪天薯條($98)店員極力推介佢哋呢款得獎菜式,咁我哋就一於試吓啦😆豬仔骨滿佈惹味醬汁,甜甜地幾開胃,肉質腍得嚟又好入味😋份量亦都算多,但驚喜感不大!反而薯條係熱辣辣即炸起,配有少少肉醬、酸甜醬汁及奶油同食,相對上我會更喜愛😋🥩香煎安格斯西冷牛扒配薯菜($128)我咁鍾意食steak,

🍖醬燒BB豬仔全骨配鋪天薯條($98)
店員極力推介佢哋呢款得獎菜式,咁我哋就一於試吓啦😆

🥩香煎安格斯西冷牛扒配薯菜($128)
我咁鍾意食steak,當然要點啦😆
牛扒煎得幾香,而且牛味都幾重,配同即磨岩鹽真係幾好食,朋友都覺得唔錯,而且以呢個價錢嚟講都真係唔貴👍🏻

🥣🍞是日餐湯及蒜蓉包(套餐跟餐)
是日餐湯係羅宋湯,羅宋湯唔夠濃,蔬菜偏少,味道一般;蒜蓉包烤到金黃色,香脆之餘又有陣陣蒜香,都幾惹味😋

☕️香滑即磨咖啡(套餐凍飲+$2)
我唔飲咖啡,所以就無試啦!
愛好咖啡嘅朋友就覺得咖啡還ok,但味道普通,無乜特別!

🍵桂花茶(套餐轉特飲+$15)
桂花茶清清地,有陣陣桂花清香,最好係可以無限加水,唔洗就住飲,抵飲👍🏻🤩

Cafe俾人一種舒服親切嘅感覺,店員又friendly,我哋足足係度hea咗2-3小時😆就連親戚上嚟Cafe接走表姨甥女時,佢都玩到唔捨得走😂真係啱晒大小朋友一齊嚟👍🏻

另外,Cafe做緊外賣自取三折優惠,意粉竟然低至$31就有交易,真係好抵🤩大推👍🏻👍🏻
Type of Meal
Lunch