2019-07-30 181 views
Plato友人約行街睇戲選址旺角,我就話食飯不如都係過油麻地啦,講緊係Plato,之前都食過, 唔會差, 主打扒類、意粉,上網其他人比的風評都幾好, 朋友無問題, 如是者就去了。踏進餐廳, 餐廳環境都幾大,感覺都幾有氣氛,裝修摩登時尚, 有散點餐牌, 亦有套餐包餐湯及基本餐飲, 蔬菜湯咸而不膩, 入口溫度剛好。蒜蓉包夠脆口, 好食。 - 筆者無肉不歡,點了德國脆皮咸豬手 咸豬手大大件,非常有睇頭, 表面燒得香口, 調味恰到好處,脂肪及肉每層明顯, 有油脂香味,但不會燒過火, 口感亦不會嚡。肉質鬆軟又有咬口, 味道帶鹹香, 亦有鬆化油香嘅效果。附有燒過的薯仔, 表面少少焦香而軟身, 有少許豬油味, 好食。 -----飲品揀了Oreo 奶昔, 口感層次豐富, 濃郁之中帶曲奇的厚度。雖然卡路里爆標, 但透心涼嘅感覺, 的確啱曬呢排嘅悶熱天氣。 -
Plato

踏進餐廳, 餐廳環境都幾大,感覺都幾有氣氛,裝修摩登時尚,
有散點餐牌, 亦有套餐包餐湯及基本餐飲,
蔬菜湯咸而不膩, 入口溫度剛好。蒜蓉包夠脆口, 好食。

筆者無肉不歡,點了德國脆皮咸豬手

Oreo 奶昔
Oreo 奶昔