2023-01-20 2791 views
瓊華中心呢幢大廈真係有好多好餐廳😗所以呢晚七點幾嚟到 地下排咗條長龍等lift上去食飯 呢晚約咗有人去頂樓嘅Thaiology🤤泰式小食拼盤呢個拼盤有魚餅 蝦餅 雞翼 春卷各兩件 再加四串沙嗲串燒😮 串燒有得揀豬 牛或者雞 我哋就揀咗豬同雞 拼盤入面每款食物都好香口 特別鍾意蝦餅 因為真係見到有成粒蝦仁喺入面 非常足料 好彈牙🍤 串燒嘅沙嗲醬都唔錯 有幾濃嘅花生味🥜咖哩炒軟殼蟹軟殼蟹雖然冇想像中咁脆卜卜 但係都好大件🦀 啖啖蟹肉口感好正 咖喱都有幾多配菜 翠玉瓜咬落爽口都唔錯 咖喱配蟹都好夾嘅😝香酥薄餅薄餅有三件 本身我諗住用咖哩炒軟殼蟹嘅咖喱汁蘸薄餅咁食 估唔到薄餅已經會配咖喱汁🤭 跟薄餅嘅咖喱汁比較杰身 咖喱嘅椰香味更加突出 更啱點薄餅食😎濕炒河粉叫呢碟真係唔怕會唔飽 河粉份量勁😂 配埋豬肉片 三色椒 洋蔥同埋菇炒 河粉味道唔會太濃🐷原個鮮椰青呢個椰青好大個呀 椰子水味道清甜 飲完仲可以刮啲椰子肉出嚟食添🥥呢間餐廳嘅嘢食份量都幾大 多啲人嚟食就可以食多幾款菜式 等我下次約多幾個朋友嚟先🙈

泰式小食拼盤
泰式小食拼盤