2018-03-26
其實小妹已經好幾年無去過石門,今次去石門亦都係因為去要某某石門酒店睇婚宴場地,所以到此一遊!睇完場,經過見到京瑞廣場原來開左好多各式各樣嘅餐廳!!!😱發展得超快😯行下行下,就見到間小店,賣手工點心同燉湯,而價錢想當貼地!小妹一向係湯怪,勁鍾意飲湯水❤️所以叫左套餐有飯有湯有點心💪🏻個佬見隔離枱個點心拼盤好吸引,就叫左個試下!湯水超足料,仲勁大碗😱小妹個五味子首烏瘦肉湯,好重藥材味,甘甘甜甜👍🏻雞湯,男人話好香雞味!而且真係有花膠係入面🤣🤣無呃人小妹個飯黎到嘅一刻,真係嚇親!!!超大個,小妹覺得絕對可以三個人食!!!而且個飯一d都唔hae你,南瓜好甜,仲有菜心粒,排骨並唔係一舊舊肥膏扮大舊,而係真係肉!超抵讚👍🏻點心拼盤$55,但就有2個叉燒包、2粒菜苗餃、2粒蝦餃、2粒燒賣同一件糕!!! 燒賣勁好味🤤有蝦肉係入面架🙈真係不得了!!一開始完全無諗過餐廳嘅份量咁大量,所以叫左鮮竹卷🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ 而鮮竹卷嘅份量並無令小妹失望,一樣超大量,仲有蟲草花係面,等你食得健康😂😂鮮竹卷勁足料,足料到小妹唔食嘅香茜都有😖唔食香茜嘅朋友要注意啦!無錯!食左咁多嘢都係2百,而質素同服務都幾好,係座
小妹一向係湯怪,勁鍾意飲湯水❤️
湯水超足料,仲勁大碗😱
小妹個五味子首烏瘦肉湯,好重藥材味,甘甘甜甜👍🏻
雞湯,男人話好香雞味!而且真係有花膠係入面🤣🤣無呃人
無錯!食左咁多嘢都係2百,而質素同服務都幾好,係座位有d迫,真係超大件夾抵食💪🏻