2015-11-26
講到又便宜又抵食仲要好食既扒房餐廳真係非lardos莫熟之前都已經黎食過好多次 但發現原來自己都無幫佢寫過食評今日既lunch set係西蘭花忌廉湯 肉眼扒配飯 再加埋餐飲西蘭花忌廉湯用杯上 非常熱辣辣 仲好足料 每一啖都會食到唔同既餸 而且唔會覺得好「水汪汪」,非常香濃既忌廉味。主菜係肉眼扒配飯 火喉控制得好好 我叫medium既 一切落去 望到入面 就正正係我想要既熟度 而且塊扒好淋好juicy 又好香牛味,仲上Cream Sauce,牛扒的上面還有一粒大蒜。旁邊的配菜也不容小看,因為正正就是西餐中最容易比人忽略的一環。這裡的炒豆表面微焦,但完全唔會覺得乾身,咬落口仲幾多水。餐飲選了fruit punch 依個唔係好多地方可以飲到既 依度唔洗加錢都飲到 但味道就普通啦,比較似係橙汁汽水多啲。
真係非lardos莫熟
之前都已經黎食過好多次 但發現原來自己都無幫佢寫過食評