2018-04-26 803 views
元朗酒泉,由中學時期食到出黎社會大學做野都繼續食緊,全因為佢好味大件夾抵食!細個食壽司係為咗大件,大個咗食壽司就追求味道。而酒泉營運至今都未令我失望,每次食完都會抱住個肚走打頭陣既係蟹子沙律,呢個就冇乜特別,但係佢勝在蟹子多!撈完之後每一啖都食到有蟹子!好滿足第二樣上場既,係三文魚壽司。三文魚壽司要好食就一定要同鋪頭煮既豉油夾!因為煮得好既豉油可以令到三文魚脂肪既香味谷出黎酒泉係哩方面都好出色!第三樣係鰻魚壽司,好耐冇食鰻魚壽司,因為鰻魚壽司比較貴,但係今次特登黎試吓,係鰻魚壽司黎到時候有d意外,因為條鰻魚都幾大條下,一啖係放唔哂入口另外嘅芒果三文魚反卷同埋和風鰻魚反卷,就冇乜驚喜,個人認為芒果同埋三文魚唔係咁夾。而鰻魚反卷既飯同埋鰻魚嘅比例差別太大,飯太多鰻魚太少,令到好似食緊白飯咁。最後黎既係海蜇壽司、蟹子壽司、辣三文魚壽司。海蜇壽司爽口彈牙,加埋芝麻非常香,蟹子壽司d蟹子蟹子多到食到成口蟹子;辣三文魚壽司,小小辣,但係非常有驚喜,因為佢係將三文魚切粒,令到佢好有咬口好彈牙,小小辣令到三文魚嘅味道更加可以浮出嚟,必試推介!而環境方面,地方夠大,雖然人客多但係環境清靜。職員亦好hel

細個食壽司係為咗大件,大個咗食壽司就追求味道。
而酒泉營運至今都未令我失望,每次食完都會抱住個肚走

酒泉係哩方面都好出色!

最後黎既係海蜇壽司、蟹子壽司、辣三文魚壽司
海蜇壽司爽口彈牙,加埋芝麻非常香,
蟹子壽司d蟹子蟹子多到食到成口蟹子;

而環境方面,地方夠大,雖然人客多但係環境清靜。職員亦好helpful,見我哋啲茶飲晒都即刻幫我地斟茶,非常好
蝦子沙律
三放魚壽司
鰻魚壽司
芒果三文魚反卷
和風鰻魚反卷
蟹子壽司、海蜇壽司、辛辣三文魚壽司
2018-04-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
蝦子沙律
三放魚壽司