2024-01-03 66 views
《意粉狂熱 - 旺角》香港而家多左好多西餐廳賣精品咖啡同意大利粉,不過以前無咁多cafe既時候,想食意粉一定係去指定好出名果間食pasta既西餐廳既☺️近呢幾年,如果突然想食意粉的話,我都會選擇到意粉狂熱的,無論係套餐定散叫都好,佢個性價比係超高的,可以話係大件夾抵食呀💁🏻‍♀️香草烤雞凱撒沙律 $38前菜首先叫咗個烤雞凱撒沙律,入面有車厘茄、生菜、麵包粒同埋大量芝士,配埋個招牌凱撒沙律汁,酸酸甜甜的幾開胃💁🏻‍♀️軟殼蟹配明太子忌廉鮮製意粉 跟餐配洋蔥湯 $166我就叫咗呢一款新推出嘅軟殼蟹明太子忌廉意粉,如果跟餐嘅話會配埋餐湯同埋餐飲,洋蔥湯味道雖然比唔上傳統嘅法式洋蔥湯,不過佢嘅感覺都接近的,味道稍為偏甜,上面有一片法式麵包同埋芝士,熱辣辣食嘅時候芝士半溶嘅狀態下同個洋蔥湯味道好合拍;我其實幾鍾意佢哋用嘅意粉個質地,煙韌得黎有小麥香,十分掛汁,軟殼蟹用咗製作炸魚薯條嘅粉漿烹調,咬落酥脆又唔會太油膩,隻軟殼蟹都算幾大隻㗎,而個明太子忌廉汁口味濃而且好Creamy,食到大量明太子粒粒,喜歡重口味的話會鍾意呢一個意粉💁🏻‍♀️溫泉蛋芝士卡邦拿意粉 跟餐配南瓜湯 $126另外Carbonara
《意粉狂熱 - 旺角》

💁🏻‍♀️香草烤雞凱撒沙律 $38

💁🏻‍♀️溫泉蛋芝士卡邦拿意粉 跟餐配南瓜湯 $126

另外Carbonara 都係我常叫嘅意粉之一,佢呢度仲加咗一隻流心嘅溫泉蛋喺上面,個汁好有蛋香,而且有芝士同煙肉嘅襯托,食到有多重口感之餘味道仲好有層次,呢一個意粉嘅份量都算多,一個男士食都未必食得晒🤭所以我先至話佢哋嘅意粉大件夾抵食
2023-12-27