2019-07-03
周未經過見到滿座!應該不錯的餐廳吧,難得平日經過,決定同朋友食呢間.望餐牌,價錢合宜 (其實仲有不少食物,串燒,天婦羅,不過我今日想食壽司為主😂😂)朋友唔太好生的,叫火炙最岩。靠右果八件均是火炙拼盤,我另外點了軍艦:三文魚籽,蟹肉蟹膏,海膽朋友吃得津津有味,她指愛好芝士的必點,因為真係一大塊火炙芝士😂😂 但我就話三文魚籽軍艦同海膽軍艦必點!曾經食過某些大店嘅軍艦,塊!紫!菜!係!淋!!! 但呢間係脆😍😍😍 軍艦脆紫菜係基本吧😋 而且呢度材料落重手,你見到我嘅三文魚籽大大粒;而海膽都大大塊舖面😆😆 大滿足😋朋友見到餐牌大張圖同個名好得意就叫左呢碟 :火龍卷😂😂真係似舞火龍禁,舖滿唒橙色嘅籽,入面係蝦肉。啖啖都chopchop 聲嘅三文魚籽好過癮,入面係蝦肉,都幾好味。 (沙律醬唔要都好味👍👍)飯桶朋友點多個三文魚炒飯,好香蒜頭炒,但食得太多飯,我食左少少就俾飯桶清埋佢。好味同值得推介👍👍以小型日本餐廳黎講,酒嘅選擇俾我想像多,不過朋友唔飲,下次搵啲會飲酒嘅朋友黎先得。大件夾底食,坐得舒適,唔怪之得禁滿座。
朋友唔太好生的,叫火炙最岩。
朋友見到餐牌大張圖同個名好得意就叫左呢碟 :火龍卷😂😂
真係似舞火龍禁,舖滿唒橙色嘅籽,入面係蝦肉。
大件夾底食,坐得舒適,唔怪之得禁滿座。