2016-11-19 169 views
以前試過喺旺角返工,成日都食呢一間新森林嘅下午茶,跟住今日同朋友喺旺角行街,又諗唔到食咩,決定過返嚟食雖然晚餐嘅價錢及下午茶同午餐嘅吾同,最少都大概40幾蚊一個餐,但係都算超值!因為佢味道都相當唔錯,而且份量都幾大!我哋就叫左一個黑咖喱豬軟骨飯,另外仲有個焗羊扒飯,呢兩個都附一杯熱飲,然後我地再叫多咗一個湯配餐包,都只係加$6首先個白湯忌廉湯都相當唔錯,雖然餐包有啲普通,但配個湯食都OK!至於呢一個黑咖喱豬軟骨飯,係對我來講超級好食!份量好大之餘,豬軟骨仲係相當好食!食落口有入口即溶嘅感覺,而且軟骨部份都相當易咬!雖然黑咖喱嘅味道唔係好吸引,而且同我哋平時食嘅比我,冇乜咖喱味,不過豬軟骨嘅份量同口感足以修飾佢嘅不足!而且個飯仲有一個大大嘅煎蛋,蛋黃仲要係流心,真係好吸引!再加下面仲有一大塊芝士,一齊食口感豐富,味道多層次!另外一個朝黑椒焗羊扒飯,我就覺得普普通通,不過不失!羊扒唔會好so,不過就未去到好嫩嘅感覺,不太特別最後兩個人食到勁飽都只係122蚊,講真算好,如果大家仲嫌貴嘅話,就記得下午茶嚟食,就仲抵食!

我哋就叫左一個黑咖喱豬軟骨飯
,另外仲有個焗羊扒飯

至於呢一個黑咖喱豬軟骨飯,係對我來講超級好食!
份量好大之餘,豬軟骨仲係相當好食!
食落口有入口即溶嘅感覺,
而且個飯仲有一個大大嘅煎蛋,蛋黃仲要係流心,真係好吸引!
再加下面仲有一大塊芝士,一齊食口感豐富,味道多層次!