2023-04-03 56 views
📍喺太子發現到間川菜小店,雖然舖頭細細地,但係都坐得好舒服,嘢食份量都幾多,但係價錢偏向平民,仲要唔使收加一!🍴酸菜魚 $258叫咗份大份嘅酸菜魚share食,條魚會用油泡過,入口更加嫩滑,見到入面有好多泡椒,雖然係幾好食,但我哋叫咗小辣都覺得好辣🥵仲會有萵筍同粉絲,食哂都幾飽肚!🍴滷牛展 $88牛展鹵淋身,洗得都乾淨無牛臊味,睇吓仲會有好多青瓜絲,川菜嚟講叫呢個就夠哂健康低脂😋旁邊仲有一碟辣粉可以點,不過本身就已經好夠味,我哋就無點到。🍴乾鍋土豆片呢度嘅乾鍋會真係用鍋上,上菜嗰陣時仲會熱辣辣咋咋聲,真係超吸引!碟菜用咗好多辣椒、薑片同埋芹菜爆香,食落好惹味,不過土豆片就淋身咗少少,如果鍾意爽口啲嘅話就要落單同佢講聲!🍴紅糖糍粑 $78最後叫咗個紅糖糍粑😄外脆內軟超級煙靭,面頭仲要有好多黃豆粉!再點埋紅糖食真係好正~

🍴酸菜魚 $258
仲會有萵筍同粉絲,食哂都幾飽肚!

🍴滷牛展 $88

🍴乾鍋土豆片