2021-12-04 209 views
星期六晚同老公搭叮叮去北角食晚飯。我地叫左兩個主菜,都加左$48升級做套餐,另外再叫左三樣野食。套餐既酥皮湯同平時既唔同,用上羅宋湯,而唔係忌廉湯,成件事健康左好多,酥皮好香口。慢煮羊腿配薯蓉羊腿肉質好軟腍,帶點好香既羶味,薯蓉綿滑,牛油味重,好多洋蔥、雜菇、椰菜,仲有西蘭花,蔬菜都整得好好食。香煎厚切鵝肝伴紐西蘭牛柳鵝肝肥美,加上黑松露醬更香,牛柳超級厚身,真係啖啖肉,亦有蔬菜伴碟,營養均衡。深海鮮蝦凱撒沙律好大碟,沙律菜新鮮,醬汁幾好味。白酒忌廉燴青口青口數量頗多,唔會好細隻,唔錯。煙三文魚牛油果醬沙沙多士超級足料又好食,正。套餐甜品揀左朱古力曲奇慕絲蛋糕同藍莓芝士蛋糕,我鍾意後者多啲。餐飲揀左百香園水果茶同綿綿朱古力,賣相幾得又好飲。
星期六晚同老公搭叮叮去北角食晚飯。
套餐既酥皮湯
酥皮湯
酥皮湯
香煎厚切鵝肝伴紐西蘭牛柳
香煎厚切鵝肝伴紐西蘭牛柳
深海鮮蝦凱撒沙律
好大碟,沙律菜新鮮,醬汁幾好味。
深海鮮蝦凱撒沙律
白酒忌廉燴青口
青口數量頗多,唔會好細隻,唔錯。
白酒忌廉燴青口
煙三文魚牛油果醬沙沙多士
超級足料又好食,正。
朱古力曲奇慕絲蛋糕
藍莓芝士蛋糕
餐飲揀左百香園水果茶同綿綿朱古力,賣相幾得又好飲。
百香園水果茶
綿綿朱古力