2019-05-05 231 views
雲來軒出名小菜好味,咁岩有同事要farewell黎呢到就最岩啦。我地一行11人有預先book台,因為全部都係女仔我地就叫左$88蚊套餐share食。好快就黎左前菜同點心,有豬肉蝦餃(黃色)、粉果、春卷、涼拌木耳(無相)同牛長展粒。點心皮薄餡靚,涼菜都好好味。小菜有4款:雞肉炒四季豆。雞肉炒得入味,啖啖肉。豬肉高麗菜炒雜菇,有少少辣味,但略厭唔夠乾身。三色椒絲瓜蝦仁,蝦好彈牙,絲瓜好新鮮,上面仲配左d百合,好特別。仲有炒菜芯同炒伊麵,麵炒得乾身,仲有菇蘿蔔等配料,有咬口。呢個湯真係不得了!好清甜,一d油都無架!但唔記得左用左咩食材,但印象中佢d湯都係有保證的!最後上埋甜品,芋頭西米露,甜左少少,不過竽頭同西米都好夠林,very good!

小菜有4款:

雞肉炒四季豆。雞肉炒得入味,啖啖肉。

豬肉高麗菜炒雜菇,有少少辣味,但略厭唔夠乾身。

仲有炒菜芯同炒伊麵,麵炒得乾身,仲有菇蘿蔔等配料,有咬口。