2023-03-01
大假之第三日起身之後去咗旺角同阿仔買去camp backpack之後趁阿仔今日放晏,於是兩公婆去咗偷⋯⋯閑兼且獻出第一次初吻⋯😓係由拍拖,結婚到生埋仔都未試過嘅lunch buffet先真🤣🤣🤣老婆話呢度好似幾難book,但我係用open rice 嚟book幾方便喎⋯⋯(當然要俾番credit 俾open rice先啦👍)約咗1200開餐,1155已經有啲人,咁就拎枱之後就發揮香港人本色,拎⋯嘢⋯食⋯🙄繼續做牛做馬食草先⋯喂!返工就話啫,放大假都仲要做牛做馬🙄🙄🙄,不過啲草幾鮮,唔錯👍之後就去拎咗凍海鮮,啲青口幾得,啲箝幾鮮,但尾啲蝦就爭咁啲囉⋯⋯但係,個new Zealand 壕幾creamy 喎,雖然細隻咗啲試埋個甘荀湯同蟲草花鷄粥,個湯甘荀咪幾出,個粥幾綿,但鷄件唔多⋯隊完湯粥之後,拎咗件牛同豬腩卷,個牛一般但件豬夾埋啲醬有驚喜喎⋯⋯幾夾👍跟手,再嚟個素菜類,個原條甘荀仔幾得意同埋個粟米仔幾甜,件菠蘿好得,好正👍之後,嚟個刺身上枱,個鯛魚淡淡哋但幾清,不俗,但三文魚就爭少少⋯之後嚟番碗菜麫雲吞湯底,個麪少少菜味但個雲吞湯底好一般🙄跟手到甜品,呢杯嘢一個字⋯「得」👍👍最後,拎咗杯
起身之後去咗旺角同阿仔買去camp backpack
之後趁阿仔今日放晏,於是兩公婆去咗偷⋯⋯閑
之後嚟番碗菜麫雲吞湯底,個麪少少菜味但個雲吞湯底好一般🙄
跟手到甜品,呢杯嘢一個字⋯「得」👍👍
最後,拎咗杯薰衣佬紅茶作尾,幾香幾fresh但略為甜味多咗少少
話說,第一Round 出去拎嘢食嗰陣,爭啲比佢嚇一跳,然後得啖笑⋯⋯🙄🙄🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
其實,佢幾靚仔呀👍