放假Netflix 煲韓劇,見到又撩起食韓國嘢個股隱,但自己一個又食唔同咁多。諗起K STUFF韓嘢 #韓嘢 #KSTUFF 入面有好多韓國特式食物,於是去買嚟解下口癮。牛肉紫菜包飯🐂打開包裝望落去就覺得「扎實飽滿」,芝麻香味都幾重,牛肉係用平時個種韓國醬汁煮淋,配料都幾多(魚糕,雞蛋,火腿,醃蘿蔔)口感好豐富,食落好爽好滿足😋!玫瑰韓式炒年糕🌷介紹話係平時食開嘅傳統韓式炒年糕的變化版。醬係用蕃茄🥫忌廉汁調配,溝成玫瑰金顏色,煮住煙韌嘅韓國年糕。辣度🌶有所調低,所以平時食炒年糕覺得太辣可以一試呢個版本。韓式炸雞(甜辣味)🐓因為係外賣嘅關係,避免唔到返到屋企舊雞會有少少淋身。炸粉唔算好厚,不過個甜辣醬都幾出式,酸酸甜甜又帶啲辣,醒胃程度Max ~ 除咗買食嘢之外,鋪頭其實仲有另外一邊零售區(有得買下零食、杯麵同家居用品etc),等嘢食同時可以去發掘一下😉

牛肉紫菜包飯🐂

玫瑰韓式炒年糕🌷