2023-03-28 116 views
去開西環約個friend出嚟聚下😊,佢帶我去屋企附近加多近街的“Chill and Grill”聚餐。嘩🫢!餐廳面積好大,有分室外及室內兩部份,室內裝修好靚,用人造花⚘️、樹🌲作為裝飾,座位空間非常闊落,整個環境令人感覺好舒服又休閒🥰,唔怪得當日“大叔的愛”都係度取景啦😍。西班牙蒜油蝦 $108份量唔少有7️⃣隻蝦,蝦肉🦐質感彈牙,加上蒜蓉🧄及橄欖油,令每隻蝦的味道更香更豐富😋。意大利蕃茄大蜆意粉 $168蜆🦪份量多又大隻,蜆肉飽滿有肉汁🥰,味道鮮甜無沙,意粉柔韌度適中,配上蕃茄醬🍅一齊食,忍唔住一口接一口☺️。黃金蟹黃意粉 $178整碟意粉鋪滿蟹黃🦀,意粉煮得軟硬適中,味道甘香又充滿嘅蛋香味😋。總括而言,食物有質素,價錢合理,環境舒適,又可以帶寵物🐶。再唔係專登嚟打卡都冇問題🤣,餐廳位置非常方便 (堅尼地城地鐵站C出口行四分鐘),值得一試。後記:臨走時個friend推介我買盒這裏自家製的蝴蝶酥🦋,話好食到停唔到口,於是我就買咗一盒返屋企開心share。蝴蝶酥牛油🧈味重而且好酥脆,真心好食,開咗唔夠15分鐘,秒清😅。唯有叫個friend經過再幫我買多盒。

西班牙蒜油蝦 $108

意大利蕃茄大蜆意粉 $168