2024-10-04
朋友係大口仔粉絲,今日捉咗我去銅鑼灣話要搵大口仔😳 原來「富山麵家」 @ramenirohahk 有大口仔期間限定食品,店裡同店外、甚至連筷子套、牙籤、紙杯、飲管都充滿住大口仔圖案,成間淺藍色勁開心勁eye catching💙軟殼蟹烏冬沾麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️烏冬沾麵係打卡首選📸 沾麵汁分冷湯和熱湯,我就俾蟹味熱湯吸引到!蟹味熱湯超濃郁,食嘅時候將烏冬沾入蟹湯,濃濃嘅蟹湯掛滿比較粗身嘅烏冬,配埋炸到脆卜卜嘅軟殼蟹同半熟蛋,實在太好食啦🤤特製牛奶拉麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️湯底係奶白色嘅牛奶拉麵,附上可愛嘅大口仔魚片、大口仔星星甜蛋、叉燒及蟹柳,未食已經覺得好靚好吸引😍 拉麵嘅軟硬度剛剛好,牛奶湯底有濃濃嘅奶味,沒有油膩感!叉燒大片有厚度,肉質軟熟唔會乾柴,呢碗麵整體分數好高👍🏻章魚燒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️章魚燒上面都有大口仔魚片做裝飾,賣相冇拉麵咁吸引,不過味道好好!可以嗌埋呢個小食試吓👍🏻宇治抹茶白桃布甸 ⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到拉麵店都有甜品食,宇治抹茶味好濃,配埋白桃好夾👍🏻 布甸上面嘅大口仔係白朱古力,好可愛😍巨蜂/ 蜜桃可爾必思梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️誠意推介2款都要試❣️ 飲品上面嘅cream好滑奶味好濃,配上半粒印有大口
軟殼蟹烏冬沾麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
特製牛奶拉麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
章魚燒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
宇治抹茶白桃布甸 ⭐️⭐️⭐️⭐️
巨蜂/ 蜜桃可爾必思梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
誠意推介2款都要試❣️ 飲品上面嘅cream好滑奶味好濃,配上半粒印有大口仔圖案嘅macaron,加埋可爾必思梳打勁好飲又解渴😌