2019-02-27
好耐以前食過大吉嘅放題,咁岩喺中環行完街朋友就建議不如試下,上去發現原來佢已經由放題轉成居酒屋。☺️佢裝修掛左好多旗,鮮艷得黎充滿日本風。🥰店內仲有好多唔同酒類比大家選擇,適合鍾意飲番兩杯嘅朋友。同朋友揀左晚市二人套餐SET B ($688)軟殼蟹沙律沙律菜配上芝麻醬已經好香,而且軟殼蟹係厚身,唔會剩係得層炸粉。☺️五點刺身五款刺身分別係油甘魚/甜蝦/吞拿魚/帶子/三文魚,每一件都係厚切而且非常肥美,起碼唔會細細片薄切先,呢樣已經贏左一半。👍🏻最好食係油甘魚同帶子,望落細細舊但食晒五款其實都幾full。蒲燒鰻魚鰻魚上檯已經好香,而家食落好肥好Juice。平時出面食到嘅鰻魚都有點參差,估唔到係香港都會食到呢隻味道。😋天婦羅盛合睇第一眼見到層炸粉薄身都幾吸引,分別有蝦 (3隻)/茄子/菇/南瓜。炸粉夠薄而且蝦係彈牙唔會係死死實實果隻,蔬菜正常水準。魚湯野菜烏冬店員送餐時我地以為一碗share,點知係一人一碗🙈烏冬用上魚湯,非常鮮甜,食晒都唔會覺得口乾,就黎湯都比我飲晒😂日本雪糕本身我自己麻麻地食甜野,雪糕係抹茶雪糕已經有濃濃抹茶味道,中和番唔會太甜。😋
同朋友揀左晚市二人套餐SET B ($688)
五點刺身
店員送餐時我地以為一碗share,點知係一人一碗🙈