2020-01-20
星期六中環準時收工 就黎到呢間平時lunch hour排隊排到飛起既大呷台灣食個晚飯先返屋企一入到去店鋪勁急尿 店員幾nice咁驚我搵唔到個廁所 仲出埋門口指俾我睇 食緊野其中旁邊有客人不滿想叫既野食無曬 對店員態度同語氣唔太好 但店員都保持超好禮貌 服務態度真係好好野食方面呢 我地就叫左大呷小籠湯包(4隻)大細岩岩好 易入口 湯包內既湯汁一咬就湧出嚟 所以食既時候要小心湯汁飛出黎 個小籠包薄餡靚 餡量適中入口豬肉 湯汁多 推薦 一人四隻都唔會嚴多五味中卷 係貼左五味醬既魷魚 五味醬酸酸甜甜開胃得嚟 唔會過份遮蓋魷魚既鮮味 食到原味水煮牛小排 紅紅一大碗有超多辣油 入口又麻又辣相當過癮 牛肉之外 仲有其他配料 仲有金菇同娃娃菜 食落口感更加豐富 牛肉有脂香 煮得岩岩好 肉有彈性 而且肉味唔會俾辣味全蓋 香辣牛肉幾惹味唔錯 山藥炒秋葵 山藥入口好爽脆 味道清甜 秋葵嫩滑 香甜 又營養得黎又好味 仲幫我抵消咗今日食咗唔少熱氣野既罪惡感😂古早肉燥飯伴滷糖心鴨蛋 肉燥鹹鹹甜甜 好好惹味 飯起完全唔洗夾其他餸之下就送得曬入口 鴨蛋岩岩好 個糖心做得好靚 入口香滑布甸芒果特飲 好有童年味道 飲品底
山藥炒秋葵 山藥入口好爽脆 味道清甜
布甸芒果特飲 好有童年味道 飲品底部有細個食個隻芒果布甸既味道 係好岩小朋友既味道 古早仙草奶茶 奶茶比例適中 仙草夠大塊得黎有飲管吸得到 入口清涼 爽