2021-06-23
啖啖燕窩5年前由網店慢慢做到而家嘅實體店,我身邊都有唔少棒場客話真係每一啖都好足料🤭 終於被燒著咗要試吓先!😆❤️ 冰糖紅棗杞子燉桃膠雪燕 1060ml $268佢哋有燕窩,雪燕同桃膠揀,而味道就咁掃官網都超過30款,真係花多眼亂呀!我哋小試牛刀,揀咗「平民燕窩」- 雪燕桃膠2合1,桃膠爽口,雪燕絲滑,味道清甜怡人😛❤️ 麻辣花膠 $98一包大約有十塊!大大塊👀 花膠有口感厚身,同麻辣汁好match!多咗嘅汁仲可以用嚟撈麵食!🤤❤️ 百香果鳳梨果醬 $128台灣Danities出品嘅手工醬,用上台灣金鑽鳳梨同百香果,入面有好多果肉,味道酸酸甜甜!除咗用嚟搽麵包外,仲可以用嚟沖百香果鳳梨綠茶!❤️ 牛乳奶凍 $18奶味香濃,入口順滑,唔係死甜,十分推介!🙌🏻餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)除咗以上嗰幾款,佢嘅類別都好多元化,店員話比較多人買嘅有麻辣鮮鮑魚、膠原蛋白濃雞湯、3.6牛奶燉燕窩、無激素蜂蜜3.6牛奶燉桃膠雪燕等,大家都可以去試吓💁🏻♀️
❤️ 冰糖紅棗杞子燉桃膠雪燕 1060ml $268 佢哋有燕窩,雪燕同桃膠揀,而味道就咁掃官網都超過30款,真係花多眼亂呀!我哋小試牛刀,揀咗「平民燕窩」- 雪燕桃膠2合1,桃膠爽口,雪燕絲滑,味道清甜怡人😛
❤️ 麻辣花膠 $98 一包大約有十塊!大大塊👀 花膠有口感厚身,同麻辣汁好match!多咗嘅汁仲可以用嚟撈麵食!🤤
❤️ 百香果鳳梨果醬 $128 台灣Danities出品嘅手工醬,用上台灣金鑽鳳梨同百香果,入面有好多果肉,味道酸酸甜甜!除咗用嚟搽麵包外,仲可以用嚟沖百香果鳳梨綠茶!
❤️ 牛乳奶凍 $18 奶味香濃,入口順滑,唔係死甜,十分推介!🙌🏻
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)