2022-11-16
位於中環嘅Owl Bar & Lounge正正係大館對面,去完大館上去Happy hour 飲杯野又近又方便!酒吧有室外同室內,裝潢帶有熱帶風情,感覺幾chill。室外嘅露台佈置得幾靚,仲好開揚,好適合同朋友係度輕鬆飲野傾計。😉酒類選擇都幾多,最特別係有一系列Tiki Cocktail,另外亦有威士忌、手工啤及紅白酒等提供。【Easter Island】$148Tiki Cocktail嘅特色係用上Rum酒,再加上新鮮水果或果汁令佢更有熱帶氣息。呢杯Cocktail 用咗Rum,再加上牛奶同芒果糖漿,感覺有啲似奶昔,幾creamy,味道偏甜,另外加咗熱情果味爆珠增加咗口感。而呢隻Tiki像形狀嘅杯亦好有喜感,好啱打卡。😝【Ladies Night】$128呢杯Cocktail酸酸甜甜,用上Tequlia 、紅酒及青檸調配,酒精感唔算好強烈。幾喜歡佢地用雞尾酒杯去呈現呢杯紅寶石色嘅Cocktail,感覺帶點優雅。😊【炸雞軟骨】$78 & 【黑松露配炸薯條】$78飲酒當然要啲炸野送酒,呢度亦有佐酒小食,炸薯條係粗身果種,味道正常發揮。炸雞軟骨大大粒,炸到外脆內軟,配泰式辣醬幾惹味。😋酒吧比
【Easter Island】$148
【Ladies Night】$128
【炸雞軟骨】$78 & 【黑松露配炸薯條】$78
酒吧比人感覺幾chill幾舒服,想同三五知己飲番杯,呢度都幾唔錯,選擇望落唔少,鐘意嘅朋友亦可以試下。😊