2021-05-05 441 views
連續踩咗六日,終於放假,唔想出城啦,喺大圍探探店,振興下大圍嘅經濟啦☺️☺️我今日自己一個自由自在鍾意食乜就食乜,好想食日本嘢,即刻搵吓OpenRice喺大圍有乜嘢好餐廳介紹,最後揀咗呢間居酒屋,風流🤣🤣一去到,好簡單嘅木枱木凳,加上竹簾,就覺得真係就去日本local居酒屋嗰個feel,簡單乾淨企理👍🏻👍🏻難得連續踩咗六日,梗係要好好獎勵吓自己啦,買咗一個六點季節刺身,同埋一個柚子胡椒黑豚肉串🤤首先講嗰個六點季節刺身先,海膽同帶子好新鮮好甜,油甘魚好香魚油味,其餘三款刺身都係水平之上✌🏻❤️柚子胡椒黑豚肉,因為食完刺身已經有啲飽飽地,本身仲驚呢個會食唔落,但係加咗柚子同埋胡椒之後,完全唔會有油膩嘅感覺反而有少少清新添😎