2020-04-24
📍大圍小清新cafe -- Platform☕話說已經bookmark咗platform好耐😆前排同屋企人去開大圍就順便去試下😍舖頭位於田心村入面, 唔係太顯眼,所以都用咗少少時間去搵😆---------⭐法式蛋捲配布里歐麵包($92)賣相好吸引,材料豐富😍有免治豬肉,黃紅椒,羽衣甘藍,車厘茄,煙肉同意大利乳清芝士。蛋捲食落蛋香味濃,但口感略為乾身,唔夠嫩滑😭可能本身對呢個蛋捲期望有啲高,所以食完覺得正正常常,驚喜不大🙊-----------⭐黑松露帶子意粉($98)黑松露味幾濃,醬汁夠creamy,令意粉唔會乾身😆意粉亦都煮得啱啱好👍-----------⭐菠菜蝦肉捲($98)呢個焗蝦捲反而有驚喜👍內餡有菠菜,蝦肉,蘑菇,洋蔥,車打芝士汁🙊食落口感有啲似千層麵,味道好濃郁,不俗👍----------⭐Cheese Latte($45)第一次見cafe有cheese latte飲🙊幾特別👍本身以為咖啡會帶芝士味,但原來除咗面頭嘅奶泡帶嘅芝士味之外,小編覺得個咖啡底飲落味道係同latte一樣😂----------⭐Peanut Latte($45)呢杯有啲驚喜,花生味幾濃,仲有花生碎有得
---------
⭐法式蛋捲配布里歐麵包($92)
-----------
⭐黑松露帶子意粉($98)
-----------
⭐菠菜蝦肉捲($98)
----------
⭐Cheese Latte($45)
----------
⭐Peanut Latte($45)
呢杯有啲驚喜,花生味幾濃,仲有花生碎有得咬下好得意😂
賣相:8.1/10
味道:7.4/10