2021-08-01 103 views
今晚近近地去大圍試吓呢間韓式咖啡餐廳,上次中午去到太多人所以冇試到。今晚專登晏少少8:30pm 左右先去到,都仲要等咗陣先有位。佢哋有多款套餐,其實都幾抵食。好似呢個二人餐,$328 包沙律、小食、主食、鍋、甜品及飲品,真係幾抵,不過我哋怕食吾曬,所以最後決定散叫。最後點咗咗「牛肉水冷麵」,冷麵份量不少,蘿蔔湯底,配有紅、白蘿蔔絲、青瓜絲、蛋及燒牛肉。燒牛肉好好味。天氣熟食個水冷麵十分爽。然後半份「甜辣年糕炸雞」,個甜辣汁同年糕好夾。炸雞香脆可口,二人份量剛剛好。「牛肉石鍋飯」店員幫我們撈好,加上辣醬,夠晒辣又惹味,我同阿仔食到爆汗。又熱又辣要飲番杯冰凍飲品,阿仔居然選擇飲朱古力咖啡至於我今日不想飲咖啡,最後選擇了飲蜂蜜紅棗茶。整體來說是不錯,怪不得平時見佢成日排晒隊等位。

牛肉水冷麵

韓式甜辣年糕炸雞

牛肉石鍋飯

又熱又辣要飲番杯冰凍飲品,阿仔居然選擇飲朱古力咖啡
至於我今日不想飲咖啡,最後選擇了飲蜂蜜紅棗茶

整體來說是不錯,怪不得平時見佢成日排晒隊等位。
2021-08-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
牛肉水冷麵
韓式甜辣年糕炸雞