2019-05-19
朋友喺大圍放工,所以夜晚喺度食飯。我地搵到呢間日式小店,佢唔係起大圍食嘢嘅中心,而係起田心村附近屋苑大廈地舖,不過都好容易搵到嘅!去到嘅時候都係得一張枱剩。店舖細細,但係估唔到餐牌有咁多選擇!仲要有三四本menu😂夜晚除咗可以單點之外仲有唔同嘅set,價錢都係百零蚊左右,仲有包一碗味增湯,飯,卷物,同埋甜品!我哋每人嗌左一個set,再嗌多左個魚生。鰝鰺魚薄切 ($280) (1份)平時好少見!好特別。刺身好新鮮,切得夠薄身容易入口,而且仲有好多塊!值得一提個醬料,一個wasibi 另一個酸酸地,調得唔錯,同魚生好夾。日式金蒜牛肉眼 ($182)高質牛肉,有牛肉味,脂肪同肉嘅比例都唔錯,係略嫌有少少熟得滯。金蒜好加分,好香,配飯都得!銀雪魚西京燒 ($145)條魚好嫩好滑,煎得非常唔錯!而且平時嘅銀雪魚成日都有雪味,哩個又無。個人鍾意銀雪魚餐多啲配菜都唔hea wor!卷物好足料,而且仲有鰻魚同埋牛油果,正!甜品以為係楊枝甘露,點知原來係南瓜味😂,正正常常啦!其實仲有好多食物選擇,見到都好多人食刺身,刺身幾新鮮, 下次會再嚟試多啲魚生,天婦羅等等
我哋每人嗌左一個set,再嗌多左個魚生。
鰝鰺魚薄切 ($280) (1份)
日式金蒜牛肉眼 ($182)
銀雪魚西京燒 ($145)
甜品
以為係楊枝甘露,點知原來係南瓜味😂,正正常常啦!