2022-08-19 130 views
放暑假最鍾意周圍捐窿捐罅搵美食,知道大圍有間隱世 cafe Dr. Cow 牛扒專家, 專程去試一試。😊跟住google map 揾順利到達,店主介紹咗原件黑安格斯西冷蓋飯配溫泉蛋、木魚紫菜豆腐、煎海鮮餅、朱古力奶昔同埋烏龍奶茶俾我哋,非常親切友善。😍原件黑安格斯西冷蓋飯配溫泉蛋份量十足,西冷牛味濃而且煎得好香口,配特製醬汁加飯食一流,溫泉蛋煮得剛剛好,蛋醬濃郁且有蛋香。😋木魚紫菜豆腐外脆內滑,每一啖都食到木魚紫菜味道,有吾同層次。😋海鮮餅極鮮甜,兼好彈牙,係廚師用心之作。😋朱古力奶昔同埋烏龍奶茶係打卡之選,奶昔夠creamy,而奶茶好有烏龍茶的茶香。😋店內亦有多款高質的急凍肉類可供選購回家烹飪,方便附近的居民。👍

海鮮餅極鮮甜,兼好彈牙,係廚師用心之作。😋