2021-04-16
🔸港式煲蛋非常好味,之前介紹過就唔多講啦😛今次揀咗芝麻bagel🥯沙律菜有羽衣甘藍,有啲人唔鍾意嗰種苦澀味但我就好鍾意食啦。沙律菜淋咗啲藍莓汁,唔知大家食唔食得出呢🤪🔸法式蛋卷配布里歐麵包🍞我覺得布里歐麵包比貝果出色好多,🍞麵包鬆軟而且唔會太甜。蛋卷裡面一樣有羽衣甘藍,不過係煮熟咗嘅,冇生食咁重苦澀味😛🔸Cucumber latte🧉最底有一層青色嘅syrup,應該係青瓜味嘅來源?咖啡嘅冰粒有青瓜喺裡面,咁fresh嘅青瓜令到牛奶冇咁漏,同時帶出咖啡嘅香味,鍾意清新又怕甜嘅朋友一定要試下呀🥰🔸Combo包括一杯espresso同一杯piccolo。Espresso唔知點解一入口有Rum同提子味,飲到最尾又有陣清酒味😂Piccolo拉花幾靚,但飲落就冇咩特別啦🥲口感唔算滑,而且奶味比較重,唔係好飲唔出咖啡嘅香味啦。
🔸法式蛋卷配布里歐麵包🍞
🔸Cucumber latte🧉
最底有一層青色嘅syrup,應該係青瓜味嘅來源?
🔸Combo