2023-02-16 802 views
又又又到訪𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘒𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯了!這次是跟朋友們一起慶祝生日呢這裡應該是我覺得最喜歡慶祝生日的 #良心小店食物有質素保證, 氣氛又夠好而且食蛋糕又唔收切餅費🥰𓂅 𝘚𝘦𝘢 𝘜𝘳𝘤𝘩𝘪𝘯 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢 ( ᴴᴷᴰ 228 )數數手指原來都第三次吃這裡最有名的海膽意粉, 海膽鮮味十足, 手工意粉夠曬掛汁, 每次都無令我失望~ 係加價加得勁啲唧𓂅 𝘚𝘲𝘶𝘪𝘥 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘎𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢 / 𝘉𝘦𝘪 𝘍𝘶𝘯𝘨 𝘛𝘰𝘯𝘨 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 ( ᴴᴷᴰ 198 )當天晚上的𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘮𝘦𝘯𝘶有四款不同意粉, 我第一眼就相中了這個避風塘魷魚意粉的! 意粉配上了海量的炸蒜跟麵包糠(?), 吃下去有微微辣味幾惹味🌶️ 魷魚份量亦唔少, 係我全晚最喜歡嘅一道菜🫶🏻𓂅 𝘍𝘪𝘨 & 𝘉𝘳𝘪𝘦 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 ( ᴴᴷᴰ 148 )無花果配上沙律真的不會不好吃, 另外仲要加上切粒跟片裝芝士更添鹹香, 口感同味道層次好豐富𓂅 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘏𝘢𝘮 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 ( ᴴᴷᴰ 138 / 8” )有了很好吃的意粉在前, 我反倒對𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢沒太深印象, 只記得餅底是挺不錯, (畢竟都好一陣子前去吃的
又又又到訪𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘒𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯了!
這次是跟朋友們一起慶祝生日呢
這裡應該是我覺得最喜歡慶祝生日的 #良心小店
食物有質素保證, 氣氛又夠好
而且食蛋糕又唔收切餅費🥰

有了很好吃的意粉在前, 我反倒對𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢沒太深印象, 只記得餅底是挺不錯, (畢竟都好一陣子前去吃的), 不過反正應該還有機會再食, 下次再認真試試啦;)
2023-01-15
Type of Meal