2021-07-22 779 views
大坑呢個地方隱藏好多餐廳呢間西餐廳都係我一直想試好耐!餐廳空間比較細而且座位唔多試過walk-in冇位所以一定要book位!主打手工意粉亦都其他Pizza 小食 沙律 等等海膽意粉嚟到就係為咗一試好多人讚嘅手工海膽意粉!非常期待 賣相好吸引但食落同我預期中有出入🤔首先抵讚係手工意粉好似烏冬咁口感係彈牙煙韌好掛汁 成個意粉幾creamy但個海膽汁雖然係重味唔識形容佢唔係唔濃但係濃嘅唔係海膽味夾雜着其他味道咁而且面頭嘅一片海膽食到有啲腥味道係OK但係比預期中失望不算超好食嘅海膽意粉白酒蒜片煮紐西蘭鑽石蜆呢個反而比到我驚喜!鑽石蜆粒粒都好飽滿唔要有甩殼嘅情況蜆肉大隻好鮮甜以白酒同蒜片煮成個汁好好飲🤩帶蜆嘅鮮味同少少蒜香😍份量多都有接近20-30隻蜆白松露黑毛豬芝士多士初頭以為真係夾咗成塊黑毛豬係裡面上枱見到再望返英文名先知原來係黑毛豬ham其實即係高級版芝腿治🤓多士烘到好脆聞落好香白松露味但食落有點薄弱夾住半溶芝士同黑毛豬火腿火腿同芝士鹹香十足食完有少少油膩似grilled cheese sandwiches整體比預期中有落差每樣菜色都係平均嘅水準未至於去到好驚喜但個海膽意粉真係有啲失望可以
大坑呢個地方隱藏好多餐廳
呢間西餐廳都係我一直想試好耐!
餐廳空間比較細
而且座位唔多
試過walk-in冇位
所以一定要book位!
主打手工意粉
亦都其他Pizza 小食 沙律 等等

海膽意粉

海膽意粉

嚟到就係為咗一試好多人讚嘅手工海膽意粉!
非常期待 賣相好吸引

而且面頭嘅一片海膽食到有啲腥
味道係OK但係比預期中失望
不算超好食嘅海膽意粉

白酒蒜片煮紐西蘭鑽石蜆

呢個反而比到我驚喜!
鑽石蜆粒粒都好飽滿

未至於去到好驚喜
但個海膽意粉真係有啲失望
可以一試
白松露黑毛豬芝士多士
  • Stewed cloudy bay diamond clams with white wine