2019-04-29
之前係網上面見過好幾次人地介紹呢間小店既Pancake,但係地理位置比較偏,一直都等緊個住大坑嘅朋友帶我去,不過營業時間唔太長有啲難夾,呢日終於朋友有假放得閒食😛由於餐廳座位唔太多,閒日既下午茶時間去到都爆滿既,假日可能要等一陣位架🤤▪️ Hojicha Pancake(6.5/10)💲98無錯我就係衝住佢而黎,上檯果然係好有份量,佢既質感似係偏厚實類既蛋糕,食落有淡淡既焙茶香,個人口味問題一向都唔特別好呢種質感既Pancake👉🏻👈🏻相比下自家製既焙茶雪糕對我黎講更為有驚喜,入口有住香濃既焙茶味,會想就咁encore十球雪糕😍另外仲有唔少既配料,包括白玉、紅豆蓉、新鮮水果如士多啤梨、紅黑桑子、藍莓、柑等等,再淋上甜絲絲既楓糖漿,整體頗為飽肚🤗▪️ Classic Waffle(7/10)💲68 (2pcs)窩夫有兩塊或者四塊既選擇,叫左Pancake既關係,呢個少少地要兩塊算啦😂佢整到外脆內軟,而且富有蛋香,配上自家製既雲呢拿味雪糕同埋忌廉,水果都係有士多啤梨、紅黑桑子、藍莓,最後依然加上楓糖漿☺️▪️ Classic Chocolate - Hazelnut(7/10)💲48 (Iced)
▪️ Hojicha Pancake(6.5/10)💲98
見人地叫熱飲有靚靚拉花,但係行到過黎天氣太熱,即刻要叫返杯凍飲降溫🤦🏻♀️朋友飲既呢杯朱古力不過不失,會甜左少少咁話🤔
▪️ Japanese Tea Latte - Matcha(7/10)💲54 (Iced)
我既飲落滑身,都有陣陣抹茶香,不過始終凍既冰溶左後漸漸變淡,感覺上會無熱飲咁強烈既回甘🍵
🔎 整體評分(7/10)