2022-12-07
Ron Mak Mak 🇹🇭本身好少去大坑,因為唔係好熟嗰頭🫠之後睇左啲片發現大坑都有幾多餐廳,而第一站就係Ron Mak Mak,之後都會陸陸續續去發掘新嘅嘢食🤭泰式肉碎脆球:$108泰式肉碎生菜包就食得多啦,今次都係第一次用碎肉塞爆個脆球😂肉碎香辣,好惹味🤓XO醬炒金邊粉:$112香港fusion泰式嘅金邊粉第一次試,好香口嘅XO醬,金邊粉都煮得好彈牙🙌覺得係一個幾好嘅嘗試,想配合返香港人嘅口味,但覺得會失去咗少少泰式金邊粉嘅特色😋椰香黃咖喱芝士雞肉短管麵:$114好香嘅咖喱同椰香味,仲有拉絲嘅效果😆唔會好辣所以食唔到辣嘅朋友,可以放心!短管面煮得啱啱好,好煙韌🥰蝶豆花荳奶:$45漸變色好靚,好適宜打卡!豆奶唔會太甜,感覺幾健康!🤓泰式奶茶:$45飲開泰式奶茶嘅朋友應該都知道係比較甜嘅,依款都差唔多,但係個人鍾意甜嘢,所以覺得好好飲!如果唔係太鍾意甜嘢嘅話可以等啲冰融咗一陣之後先開始飲🙌覺得係一間幾有心思嘅泰式餐廳,都有幾款嘅fusion菜式俾大家揀,如果大街家去到大坑又想食泰式野嘅話可以去試一試。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:Ron Mak Mak地址:大坑京
泰式肉碎脆球:$108
XO醬炒金邊粉:$112
椰香黃咖喱芝士雞肉短管麵:$114
蝶豆花荳奶:$45
漸變色好靚,好適宜打卡!豆奶唔會太甜,感覺幾健康!🤓
泰式奶茶:$45
家去到大坑又想食泰式野嘅話可以去試一試
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:Ron Mak Mak
地址:大坑京街22號地舖