2023-08-02
平日放假諗住去間cafe chill下 ,朋友建議咗呢間。冇諗過平日都要等位,好彩唔算太耐,等咗10分鐘左右就可以入座。舖面唔算大,坐倒10-15人左右,最尾我同朋友坐咗係bar枱。環境就不過不失,行輕工業風。坐喺吧枱嘅好處就係見到barista點樣沖咖啡同埋玻璃後面嘅廚師點樣砌我哋嘅Toast。Ricotta toast - $95本來見倒ricotta toast得兩片以為會唔飽,點知原來份量好足!Sourdough焗得好脆加上大大啖ricotta cheese好滿足😍落咗蜂蜜🍯同藍莓🫐提升咗成個層次🤤一啲都唔膩,唔怪得之咁多人都嗌呢個toast。Breakfast bowl - $90Breakfast bowl 入面好多水果🍓食倒比較少見嘅新鮮無花果,所有水果都好新鮮🍌擺盤靚顏色好鮮艷,用ricotta代替yogurt加上蜂蜜🍯令成個體驗冇咁酸 重有自家製granola加強口感😋個人覺得兩樣item都略貴,不過如果鍾意食ricotta cheese嘅話好值得一試💁🏻♀️
平日放假諗住去間cafe chill下 ,朋友建議咗呢間。
Ricotta toast - $95
Breakfast bowl - $90