2022-12-10
. Ron Mak Mak🇹🇭大坑岀名多美食,今次黎到呢間新開無耐既泰國小店到覓食😋入到店內,店舖唔算太大,但都坐得舒適。裝飾方面,係用左簡單既民族風,用左木系做枱凳🪵,用左椰殼做餐碗😆仲播住泰國音樂,幾relax 🎶#冬甩仔女_銅鑼灣#冬甩仔女_泰國野🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻泰式蝦油大蝦炒金邊粉🦐🍜 (7.8/10) $119中意食金邊粉既我,嗌左個炒金邊粉😆有大蝦🍤、茹🍄、蛋,有青檸、芽菜、花生係旁邊,可以自己選擇將佢撈埋嚟食,增加口感。味道方面,醬汁偏酸酸甜甜、較為突出既食到有番茄醬味,屬於濕炒。食落好開胃。金邊粉食落煙韌有咬口,整體吾錯☺️👍🏼但吾太食到左好重既蝦油味道🫢👦🏻柑桔青檸梳打🍋🥤(7.8/10)頗似平時飲開既咸檸7,但冇咁重味道😆咁咸,飲落好舒服☺️瞬間有滋潤、潤喉既感覺😂🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻泰式冬蔭公蝦炒飯🦐🍚 (7.8/10) $109有大蝦🍤、香茅等香料。本身都驚食落好辣,但原來吾辣😆仲好香tim。飯炒得乾身,飯炒得粒粒分明,加左蛋落去炒令飯粒帶少少飯焦味,食落香口,幾有鑊氣👍🏼👧🏻蝶豆花荳奶🥛(7.4/10)望落好夢幻🌈,上層藍色,下層白色,打卡一流😋係無糖
[銅鑼灣美食推介🍽 ] Ron Mak Mak🇹🇭
#冬甩仔女_銅鑼灣
#冬甩仔女_泰國野
🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅
👦🏻泰式蝦油大蝦炒金邊粉🦐🍜 (7.8/10) $119
👦🏻柑桔青檸梳打🍋🥤(7.8/10)
🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅
👧🏻泰式冬蔭公蝦炒飯🦐🍚 (7.8/10) $109
👧🏻蝶豆花荳奶🥛(7.4/10)
望落好夢幻🌈,上層藍色,下層白色,打卡一流😋係無糖既荳奶,個人認為飲落頗為左少少淡,但飲到淡淡既荳奶,比較健康既飲品。
🍩冬甩小資訊🍩
1️⃣食物為保持新鮮、質素,即叫即整,製作需時20-30mintues,需耐心等候🙇🏽♀️🙇🏻
2️⃣設收另一✔️
💲抵食:7.5/10