2022-04-29 951 views
𝗠𝗨𝗦𝗘 • 𝗧𝗮𝗶 𝗛𝗮𝗻𝗴大坑打卡coffee shop 設計以木質為主 好有日本風 我地weekend去都需要等候幾張枱先可以入去 而餐廳有兩層 有室内同室外坐位 我地先order再入座🤍𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺, 𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿, 𝗕𝗮𝗰𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗞𝗶𝘇𝗮𝗺𝗶 𝗡𝗼𝗿𝗼呢款係明太子意粉 應該係最人氣嘅嘢食 意粉上面舖滿紫菜、蟹籽、配上煙肉忌廉好creamy 口感一流👍🏻𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗗𝗲 𝗟𝗮 𝗖𝗿è𝗺𝗲 𝗧𝗲𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 𝘅 𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗼𝘂𝘀𝗲𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲呢個組合係為愛Earl Grey嘅fans而設嘅組合 呢個mousee cake外型好特別好精緻 第一啖食落口好有Earl Grey味 係我鍾意嘅甜品🥰𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺, 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗲, 𝗚𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰, 𝗢𝗻𝗶𝗼𝗻, 𝗧𝗼𝗽𝗽𝗲𝗱呢款係黑松露蘑菇意粉 但係個sauce唔係話好濃 比起平時食嘅就覺得味道一般般☕️MUSE (大坑)大坑安庶庇街15-17號地舖
𝗠𝗨𝗦𝗘 • 𝗧𝗮𝗶 𝗛𝗮𝗻𝗴

☕️MUSE (大坑)
大坑安庶庇街15-17號地舖