2018-10-17 199 views
家姐出左bonus請食飯,咁我一於唔客氣喇😆。假期前夕特別多人出街食晚飯,唔想同人迫,所以去左大坑食,貪哩到無銅鑼灣咁多人,可以靜靜地慢慢享受。今次揀左Warren哩間法國西餐廳,餐廳裡面燈光好暗,幾有feel幾浪漫💕。餐包都有兩款 ,一款脆既,一款就軟身啲。不過最特別喺佢個黑松露牛油,黑松露味好重,令到整個麵包味道昇華。好開心哩到可以食到藜麥沙律,唔喺間間餐廳可以食到架! 羽衣甘藍、牛油果🥑同藜麥既營養價值都非常高,一個沙律足以吸收哂一日需要既營養。羽衣甘藍加左青檸汁,食落酸酸地好清新,藜麥本身味道偏淡,不過經調味後再同牛油果一齊食,味道好好,口感煙煙韌韌幾得意。盤底有石春烘住帶子,可以保持食物既温度,邊食邊傾芝士都唔會變冷變結。帶子煮到岩岩好,完全唔韌。食完帶子,周邊既芝士同黑松露都唔會放過,因為一啲都唔膩又唔咸,好食。餐湯有兩款選擇,上面果款喺南瓜湯,下面喺洋蔥湯。南瓜湯就creamy啲,少少甜味,幾鮮。相反洋蔥湯就稀啲,味道重啲,好重洋蔥味,中間仲有個發水麵包,吸收哂湯既精華🤤,鐘意食濃味既朋友我會推介佢飲洋蔥湯👍🏼。飲埋個湯其實已經有七成飽,不過好戲在後頭,繼續食~🤤🤤🤤🤤哩

餐包配黑松露牛油

羽衣甘藍黎麥沙律

芝士黑松露焗帶子

蟹肉南瓜湯  &  法式洋蔥湯

飲埋個湯其實已經有七成飽,不過好戲在後頭,繼續食~🤤🤤🤤🤤哩到既牛扒同羊架夠新鮮,所以無需太多調味,燒汁都只不過喺輕輕伴碟。微微淡淡既黑松露或者紅酒醬汁已經好足夠。
美國頂級西冷配黑松露燒汁

五成熟既牛扒好鮮,牛扒外面煎到少少焦香,裡面肉質仲好嫩滑多汁,牛扒切到細細塊,食既時候好方便,好貼心❤️。

澳洲法式羊架配紅酒燒汁

同樣喺五成熟既羊架,煎法同牛扒一樣,煎到粉粉地色同樣鮮嫩,用刀輕輕一切肉骨輕易分離,食落一啲都唔韌又冇羊臊味。

仲有個薯仔(估🧐)伴碟,質感有啲似淋左既拿破崙餅底,口感頗有層次,幾特別😋。
2018-10-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$550 (Dinner)